Širom sveta, 20. mart se obeležava kao Međunarodni dan sreće.

Upravo ovim povodom, a u organizaciji Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, u kafe Baru 16, socijalnom preduzeću Centra za integraciju mladih, okupili su se predstavnici i članovi nekoliko udruženja građana, kako bi međusobno razmenili razmišljanja na, možda, ne tako jednostavno pitanje – Šta za svakog od nas znači sreća?

Nakon što je direktor Centra za integraciju mladih predstavio sve prisutne, gospodin Tomislav Žigmanov, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog se, takođe obratio skupu i izrazio zadovoljstvo i zahvalnost svim partnerskim organizacijama na ovom događaju:

Udruženje Duša, Udruženje Prostor, Izlazak, Posle kiše, ADRA Adventistički humanitarni i razvojni rad, PIN Mreža psihosocijalnih inovacija, Centar za psiho-socijalnu rehabilitaciju i resocijalizaciju obolelih od bolesti zavisnosti “Zemlja živih”, Akademska inkluzivna asocijacija, Mreža organizacija za postpenalnu podršku Srbije (MOPPS), A11 Inicijativa za socijalna i ekonomska prava, Beogradski centar za ljudska prava i Centar za integraciju mladih.

Predstavnici pomenutih organizacija su govorili o svojim ličnim životnim iskustvima, razmišljanjima na temu sreće, ali i solidarnosti i važnosti brige o drugima.

Međunarodni dan sreće, 20. mart, uspostavljen je od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 28. juna 2012. godine.

0
    0
    Vaša donacija
    Niste dodali nijednu donacijuVratite se na donacije