U ponedeljak 10.10.2016. godine u 16h u prostorijama KC Grad (ul.Braće Krsmanović br.4) u Beogradu svečano je otvorena izložba fotografija dece, korisnika i korisnica Svratišta za decu uključenu u život i/ili rad na ulici.

Fotografije nastale nakon radionica koje su deca imala u Svratištu predstavljaju njihove samostalne radove kojima su pokušali da nam dočaraju svoj svet. Na njima su prikazana mesta na kojima deca žive, njihova naselja, mesta na kojima se igraju, njihova interesovanja.

Uz podršku Vlade Savezne Republike Nemačke, izložbu su organizovali Kancelarija za ljudska i manjinska prava Republike Srbije i Centar za integraciju mladih. Na otvaranju su se prisutnima obratili gospodin Juergen Schmid, prvi sekretar za ekonomsku saradnju u ambasadi Savezne Republike Nemačke u Srbiji, gospođa Suzana Paunović, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava, gospodin Marko Tošić, izvršni direktor Centra za integraciju mladih i jedna od autorki izložbe.

Nakon otvaranja izložbe, u okviru Delikatesnog ponedeljka,

Centra za integraciju mladih i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ su pripremali obroke za sve prisutne, a sav prihod od prodaje isao je Svratištu za decu. Nosimo divne utiske i zahvaljujemo se svima koji su učestvovali i koji su nas u ovome podržali.

 

0
    0
    Vaša donacija
    Niste dodali nijednu donacijuVratite se na donacije