Od januara 2021. godine, u Srbiji se implementira projekat REVIS – „Odgovor na vršnjačko nasilje među decom u školama i susednim okruženjima“(Responding to Violence against children in Schools and adjacent settings).
Nakon uspešnog završenog procesa pilotiranja u dve škole (u osnovnoj školi u Šidu i srednjoj školi u Kraljevu), aktivnostima se priključilo i 8 beogradskih škola.

Ovaj projekat za cilj ima osvešćivanje i suzbijanje negativnih društvenih normi koje dovode do vršnjačkog nasilja a konkretno u Srbiji, u njemu učestvuje više od 500 dece iz deset različitih škola, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Nastavnici i pedagozi iz svih deset škola, sa decom realizuju niz radionica, kroz četiri različita Modula i na osnovu programa koji je za ovaj projekat razvio Međunarodni institut za dečja prava i razvoj.
Uprkos nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji koja je postoja tokom jeseni i zime protekle godine, sve radionice sa decom su realizovane uživo, a motivacija nastavnog osoblja je umnogome doprinela fantastičnim rezultatima koji su već ostvareni u okviru ovog projekta. Deca jako lepo reaguju na radionice i kurikulum koji je razvijen, a nastavnici svedoče o nekim vec vidljivim pozitivnim promenama koje primećuju kod dece koja su uključena u ovaj projekat.

Škole koje učestvuju u projektu su: osnovne škole – „Dragan Lukić“, Prva obrenovačka osnovna škola, „Zmaj Jova Jovanović“, „Dušan Vukasović Diogen“, „Pavle Savić“, „Branko Radičević“, i srednje škole – Srednja škola Barajevo, Elektrotehnička škola Zemun, Grafičko-medijska škola, Poljoprivredno-hemijska škola Dr Đorđe Radić.
Partnerska organizacija koja implementira REVIS projekat je Centar za integraciju mladih.

The REVIS project is co-financed from the “Rights, Equality and Citizenship” (2014–2020) Programme of the European Union.