Izuzetno loš položaj dece koja žive i/ili rade na ulici je usled pandemije i mera koje su uspostavljene zbog širenja virusa COVID 19 dodatno ugrožen. Deca kao i naselja u kojima žive, nisu prioritet nadležnih institucija i mahom su zapostavljena.

U skladu sa preporukama i merama bezbednosti sve aktivnosti Centra za integraciju mladih su prilagodili smo aktuelnoj situaciji i podrška koju pružamo korisnicima nije izostala.

U toku vanrednog stanja bili smo u konstantnom kontaktu sa korisnicima kako bismo im pružili podršku koja je u ovom trenutku adekvatna u odnosu, pre svega, na mere bezbednosti i sigurnost kako samih korisnika tako i članova tima.

Podsećamo i da većina naših korisnika upravo zbog situacije u kojoj se nalaze i socijalne isključenosti sa kojom se suočavaju neretko imaju otežan pristup institucijama zdravstvenog Sistema, što ih je postavilo u dodatno otežan položaj tokom pandemije COVID 19.

Komunikaciju sa korisnicima koristili smo i kako bismo prikupili informacije o neophodnoj pomoći koju smo u skladu sa svim merama bezbednosti u najkraćem roku distribuirali u naseljima.

Ponosni smo na činjenicu da je Centar za integraciju mladih uz pomoć donatora obezbedio i podelio preko 1100 paketa pomoći u 28 neformalnih naseljima na teritoriji Beograda, kao i školski pribor za sve korisnike naših progama.

U ovoj akciji pomogli su nam naši donatori i partneri: UNOPS, Roma Education Fond, Save the Children, SKGO, OSCE Mission to Serbia i LDS Charities Srbija.

Nažalost, epidemiološka situacija varira iz dana u dan, I po svemu sudeći susretaćemo se I sa brojim izazovima u narednom periodu. To za naše korisnike predstavlja dodatni problem, među ostalim egzistencijalnim problemima sa kojima se suočavaju. Centar za integraciju mladih nastavlja da ih podržava kao I do sada.

Ukoliko želite da se priključite i pomognete kontaktirajte nas na: odrzivost@cim.org.rs

0
    0
    Vaša donacija
    Niste dodali nijednu donacijuVratite se na donacije