U prostorijama našeg socijalnog preduzeća, Kafe bara 16, 31.maj obeležen je rođendan Svratišta za decu. Tokom dnevnog programa, deca su se zabavljala uz muziku i ples sa našim dugogodišnjim prijateljima iz grupe GRUBB. Gosti su bili u prilici da pogledaju izložbu fotografija Beograda iz ugla i kroz objektiv dece koja dolaze u Svratište. Fotografije su nastale na radionicama u okviru projekta OkO ulice koje je organizovao poznati fotograf Dragan Kujundžić.

U okviru večernjeg programa, premijerno je prikazan promotivni film o radu naše organizacije u režiji Severa Zolaka. Rođendan Svratišta je bio prilika da još jednom okupimo naše kolege, saradnike, prijatelje, donatore i sve one koji više od deceniju podržavaju naš rad.

Tokom prethodnih godina više od 1000 dece i mladih svoje vreme je umesto na ulici provelo na sigurnom zahvaljujući Svratištu. Od 2007. godine Svratište raste i sada je licencirana usluga, prepoznata Zakonom o socijalnoj zaštiti, postoji na dve lokacije u gradu, ali ono što se nije promenilo je odnos prema deci i odgovornost prema njima i njihovim potrebama.

 

0
    0
    Vaša donacija
    Niste dodali nijednu donacijuVratite se na donacije